چشمانداز بازار آهن در دو هفته آینده
روز گذشته با تداوم روند افزایشی قیمت آهن آلات در غالب زیرمجموعههای بازار آهن داخلی مواجه بودیم.
با توجه به نوسانات افزایشی در اکثر کارخانهها، به نظر میرسد که روند صعودی قیمتها در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد؛ البته ثبات قیمت در برخی کارخانهها نشان میدهد که هنوز تعادل کامل در بازار برقرار نشده است. با توجه به شرایط فعلی، ممکن است قیمت آهن و فولاد در روزهای آینده کماکان نوسانات داشته باشند. افزایش سنتی تقاضا در پایان سال و نوسانات نرخ ارز، از جمله عواملی هستند که به افزایش قیمتها دامن میزنند. گفتنی است قیمت دلار پس از لمس سقف تاریخی 60 هزار تومان، روز گذشته کمی عقب نشینی کرد و تا پایان روز در کانال 59 هزار تومان در نوسان بود و در پایان روز هم 59.550 تومان به فروش رسید. روز گذشته شاهد افزایش قیمت 100 تا 500 تومانی قیمت روز میلگرد در اکثر کارخانهها بودیم؛ با این حال، برخی کارخانهها ثبات قیمت را در محصولات خود اعمال کردند. کف نرخ پیشنهادی میلگرد آجدار در بازار حدود 26 هزار تومان برآورد شد. قیمت میلگرد امیر کبیر خزر 26.700 تومان اعلام شد قیمت میلگرد نیشابور 26.210 تومان و قیمت میلگرد فایکو هم 26.300 تومان اعلام شد.
بررسی قیمت تیرآهن
در اکثر کارخانهها ثابت بود، اما قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان و قیت تیرآهن ظفربناب افزایش 50 تا 100 هزار تومانی را اعمال کردند. قیمت روز ورق سیاه (st37 و st52) در اکثر کارخانهها 100 تا 700 تومان افزایش را تجربه کرد، به جز قیمت ورق سیاه کارخانه گیلان که در همه ضخامتها ثابت ماند. قیمت ورق استیل، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی رنگی نیز در اکثر کارخانهها ثابت بود. قیمت روز پروفیل، قیمت پروفیل آلومینیوم، قیمت پروفیل مبلی و انواع پروفیلها در برخی کارخانهها 200 تا 500 تومان افزایش داشتند، اما قیمت پروفیل پایا اصفهان ثابت اعلام شد. قیمت روز لوله مانیسمان، قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مبلی و سایر لولهها در اکثر کارخانهها 200 تا 500 تومان افزایش قیمت داشت. قیمت روز نبشی و قیمت ناودانی در اکثر کارخانهها ثابت بود، اما قیمت نبشی آریان فولاد 100 تومان کاهش داشت. نوسانات قیمت آهن آلات در بازار داخلی در آستانه شب عید قابل پیشبینی بود. افزایش تقاضا برای مصالح ساختمانی در این ایام، به طور طبیعی قیمتها را ممکن است تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، نوسانات نرخ ارز نیز در این امر بیتاثیر نیست.
نگرانیها و امیدها در بازار آهن
بازار آهن و فولاد در دو ماه گذشته با نوسانات و بینظمیهای متعددی روبهرو بوده است. افزایش مداوم قیمتها، بارهای تحویل داده نشده و تقاضای هیجانی، از جمله مشکلاتی است که فعالان بازار آهن و فولاد داخلی با آنها مواجه هستند. با توجه به دو هفته باقیمانده از فعالیت بازار تا عید نوروز، نگرانیهایی در مورد عادی شدن اوضاع وجود دارد. انباشت مشکلات و عدم ثبات در قیمت آهن آلات، چالشهای بزرگی را پیش روی خریداران و فعالان این بازار قرار داده است. یکی از نکات قابل توجه در این میان، کاهش تقاضای هیجانی از ابتدای اسفند ماه است. به نظر میرسد خریداران با توجه به نوسانات و بیثباتی بازار، فعلا از خرید خودداری میکنند و منتظر روشن شدن اوضاع هستند.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید:6 عامل پشت پرده گرانی
با وجود نگرانیهای موجود، برخی امیدواریها نیز در مورد آینده بازار وجود دارد. کاهش تقاضا میتواند به تعادل نسبی در بازار و تعدیل قیمتها کمک کند اگرچه طبق تجربه کاهش تقاضا الزاما به تعدیل یا کاهش قیمتها منجر نمیشود. از سوی دیگر، با نزدیک شدن به عید نوروز، احتمال افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان نیز وجود دارد. اوضاع فعلی بازار آهن و فولاد پیچیده و نامشخص است. نگرانیها و امیدواریها در کنار هم وجود دارند و باید منتظر ماند و دید که در دو هفته باقیمانده تا عید نوروز، چه اتفاقاتی در این بازار رخ خواهد داد.
منبع: آهن پرایس